Detalj sa večerašnjeg susreta - Shinji Kagawa proslavlja pogodak

DFB Pokal

Milioneri prvi polufinalisti

Nogometaši Borussije iz Dortmunda prvi su polufinalisti njemačkog DFB Pokala, a večeras su uspjeli eliminisati momčad Holstein Kiela. Holstein stadion ugostio je ekipe Kiela i Dortmunda, a susret je po izrazito hladnom vremenu pratilo nešto manje od 12.000 gledalaca.

Aktuelni njemački prvaci došli su do vodstva u 11. minuti. Nakon jednog centaršuta odbrana domaćih loše je reagovala, Ivan Perišić pokušao atraktivno postići gol škaricama, ali lopta odlazi prema Robertu Lewandowskom koji je neometano sa tri metra posprema u mrežu domaćih.

Sedam minuta kasnije njemački četveroligaš prima i drugi pogodak, a egzektur je ovoga puta bio Shinji Kagawa. Lukasz Piszczek lijepo je uposlio Japanca, koji sa 11 metara postiže pogodak za sigurnih 0:2. Do kraja poluvremena mreže su mirovale, da bi u drugom dijelu Dortmund preko Lucasa Barriosa i Ivana Perišića ovjerio plasman u polufinale njemačkog DFB Pokala.

DFB Pokal, četvrtfinale:
Holstein Kiel - Borussia Dortmund 0:4 (Lewandowski 11, Kagawa 18, Barrios 80, Perišić 87)








NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.