Kup Njemačke

Borussia (M) dočekuje Bayern u polufinalu

Edmir Škorić

U polufinalu Njemačkog nogometnog kupa sastat će se Borussia Moenhengladbach i Bayern te drugoligaš Greuther Furth i dortmundska Borussia.

Dvaput je u prvenstvu dosad Borussia (M) slavila protiv Bayerna, a Bavarci imaju priliku da se iskupe u polufinalu Kupa. Sjajna momčad iz Moenchengladbacha predstavlja senzaciju ove godine u Njemačkoj te je sigurno da u Minhenu itekako mogu biti zabrinuti žrijebom.

U drugom polufinalu će aktuelni njemački prvak Borussia iz Dortmunda odmjeriti snage s drugoligašem Gr. Furthom, koji je već ranije u Kupu izbacio prvoligaše Nuernberg i Hoffenheim.

Polufinalne utakmice igraju se 20. i 21. marta, dok je finale zakazano za 12. maj u Berlinu.

Njemački kup, polufinale:

Borussia (M) - Bayern
Gr. Furth - Borussia (D)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.