Rummenigge pohvalio Schweinsteigera

Izvršni direktor minhenskog Bayerna, Karl-Heinz Rummenigge, smatra da je Bastian Schweinsteiger na istom nivou sa Barceloninim Xavijem i Iniestom.

Njemački reprezentativac je već godinama ključna figura u sastavu bavarskog giganta, baš kao što su to Xavi i Iniesta u Guardiolinom sistemu.

"Bastian je bio sjajan do povrede. Smatram da je on na istom nivou sa Xavijem i Iniestom, te najvažniji igrač našeg tima", rekao je Rummenigge, te istakao ambicije pred nastavak takmičenja u Ligi prvaka:

"Sretan sam jer u ovom periodu godine možemo pričati o Ligi prvaka. Real, Barcelona i Milan su fantastični, ali mislim da se i mi možemo uključiti u borbu za titulu."

Nogometaši Bayerna trenutno se pripremaju za prvi meč šesnaestine finala Lige prvaka protiv Basela.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.