Košarkaški El Clasico

Real pregazio Barcelonu i osvojio Kup kralja

Košarkaši madridskog Reala slavili su visoku gostujuću pobjedu nad Barcelonom u finalu Kupa kralja.

Madriđani su pobijedili sa 91:74 i tako se domogli naslova u Kupu kralja po prvi put nakon 19 godina. Finale se igralo pred nešto više od 15.000 gledalaca, a košarkaši Pabla Lasa demonstrirali su snagu, prekinuvši dugogodišnju vladavinu Katalonaca. Treba istaći i da je ovo bila druga uzastopna pobjeda Reala nad Barcom.

Gosti su imali prednost tokom cijelog susreta, a Katalonci su se posljednji put primakli na 56:60 u 29. minuti igre, međutim kasnije su Madriđani serijom od 13:0 došli do sigurnih 73:56. Tada se lomio susret i Barca više nije imala ni vremena, ni snage da se vrati. 

Sergio Llull bio je najdominantniji košarkaš pobjedničke ekipe, te je na kraju susreta proglašen i za MVP-a ovoga finala. Ubacio je sjajni Llull 23 poena, a tom učinku pridodao je pet asistencija. Jaycee Carroll se također istakao sa 20 poena i sjajnim šutem iz igre. 

Centar katalonske momčadi, Boniface Ndong, bio je najbolji košarkaš u domaćoj ekipi sa 19 poena i 11 skokova.

Košarkaški Kup kralja, finale:
Barcelona – Real Madrid 74-91

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.