Bundesliga

Hertha na teškom zadatku protiv Dortmunda

Ovog vikenda nastavlja se takmičenje u njemčakoj fudbalskoj Bundesligi, utakmicama 22. kola.

Aktuelni lider i prvak, Borussija iz Dortmunda, gostuje u Berlinu kod Herthe, koja se nalazi u velikoj krizi. Hertha već deset kola ne zna za pobjedu, a imaju crnu seriju od četiri poraza u nizu.

Posljednju pobjedu u Bundesligi Hertha je ostvarila još 29. oktobra prošle godine, kada su gostima sa 2:3 bili bolji od Wolfsburga. Nakon toga, ubilježili su šest poraza i četiri remija.

Danas će imati izuzetno težak zadatak da prekinu crnu seriju, jer im u goste dolazi zahuktali Dortmund, koji ima pet pobjeda u nizu, a posljednji su poraz pretrpili još u 6. kolu, kada su izgubili od Hannovera.

Druga Borussija, ona iz Moenchengladbacha, gostuje kod Kaiserslauterna, te će pokušati održati korak za imenjacima iz Dortmunda i minhenskim Bayernom. 

Najtrofejniji njemački klub Bayern gostuje kod davljenika Freiburga, dok će u Hamburgu snage odmjeriti domaći HSV i Werder iz Bremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.