Od većih imena nema samo Kake

Menezes: Protiv BiH u najjačem sastavu

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Mano Menezes ozbiljno shvata predstojeću utakmicu sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine, te je za nju pozvao najbolje s čim raspolaže.

Menezes se odlučio za utakmicu sa Bosnom i Hercegovinom pozvati ne samo igrače iz Evrope, kako je to bio slučaj u predhodnim prijateljskim utakmicama Brazila, već i one iz Brazila. Tako ćemo u St. Gallenu na terenu gledati Ronaldinha i Neymara.

Na spisku, od zvučnijih imena, nema samo Realovog Kake, a Menezes objašnjava da protiv Bosne i Hercegovine želi imati najjači sastav, pa je iz tog razloga poslao pozive i igračima iz Brazila.

"Biće to dobra utakmica i jaka provjera. Želimo imati sve igrače na okupu. Znam da je naporno putovati iz Brazila za Švajcarsku na prijateljsku utakmicu, ali će nam ovaj susret dobro poslužiti jer imamo jakog protivnika. Bosanski igrači uglavnom igraju u jakim evropskim ligama i dugo su zajedno na okupu", kaže Menezes.

Od većih imena na spisku nema Kake, a Menezes kaže kako tu nema neko posebno objašnjenje.

"On se nije našao na ovom spisku, ali to ne znači da se neće naći na nekom slijedećem. Jednostavno, procijenio sam da u ovom trenutku želim probati neke druge varijante u igri", dodao je brazilski selektor.

Menezes je odlučio pozvati slijedeće igrače za utakmicu sa BiH: Julio Cesar - Internzionale, Diego Alves - Valencia, Rafael - Santos, Adriano - Barcelona, Alex Sandro - Porto, Daniel Alves - Barcelona, Marcelo - Real Madrid, Danilo - Porto, Thiago Silva - Milan, David Luiz - Chelsea, Dedé - Vasco, Luisão - Benfica, Elias - Sporting, Fernandinho - Shaktar Donetsk, Hernanes - Lazio, Sandro - Tottenham, Paulo Henrique Ganso - Santos, Lucas - São Paulo, Ronaldinho - Flamengo, Neymar - Santos, Leandro Damiao - Internacional, Jonas - Valencia, Hulk - Porto

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.