Finale Kupa nije prošlo bez obračuna navijača

Delije zapalile kombi Grobara sa Kosova

M. Maksimović

Finale Kupa Srbije, odnosno Kupa Radivoja Koraća je ponudilo novi duel Partizana i Zvezde. Finale je odigrano u punom Čairu, a nije moglo proći niti bez navijačkog obračuna ''Delija'' i ''Grobara'' .

Policija je imala dosta posla u Nišu ovih dana. Još prije utakmice Partizana i Radničkog iz Kragujevca u subotu došlo je do sukoba navijača Partizana i Crvene Zvezde. U toj tučnjavi je teže stradao jedan navijač iz Čačka, a navijači su u obračunu koristili palice, kamenice, motke, baklje. 

Nakon završetka finalne utakmice novi sukob se dogodio na autoputu Niš-Beograd. Zapaljen je jedan kombi sa tablicama Kosovke Mitrovice, više osoba u tučnjavi je povrijeđeno, a policija je bila prisiljena zatvoriti taj dio autoputa. 

Nezvanično se saznaje kako su navijači Zvezde presreli kombi s navijačima Partizana, nakon čega su ga zapalili bakljama, dok su putnici kombija u tučnjavi izvukli deblji kraj. Kombi je imao tablice Kosovske Mitrovice, a njemu se nalazilo 17 ''Grobara'' pripadnika navijačke grupe “Grobari Kosovo”, predvođenih vođom Dušanom Mutavdžićem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.