Čelik traži golmana, Beganović zna sastav za Velež

Adnan Beganović

Nakon što su se prije nekoliko dana vratili iz Rovinja fudbaleri Čelika pripreme za proljetni dio sezone nastavili su u Zenici.

U Rovinju su Zeničani odigrali i nekoliko kontrolnih utakmica, a prema riječima šefa struke Čelika, Elvedina Beganovića, do početka prvenstva odigrat će još dvije utakmice.

"Kod nas je sve standardno. U Rovinju smo dosta dobro radili i doista ssam zadovoljan. Momci su ispunili sve što je planirano, tako da s nestrpljenjem očekujemo nastavak prvenstva. Odigrat ćemo još dvije prijateljske utakmice, jednu najvjerovatnije u Makarskoj, ime protivnika još uvijek ne znamo, a sedmicu pred 16. kolo odmjerit ćemo snage sa Slogom iz Doboja i to će nam biti generalka", za SportSport.ba ističe šef stručnog štaba zeničkog premijerligaša, Elvedin Beganović.

Na pripremama u Rovinju Zeničani su ostali bez prvog golmana Adisa Nurkovića, koji je operisao ligamente koljena. Njegova povreda zadalo je mnogo glavobolje stručnom štabu ekipe, a Beganović tvrdi da bi u nekoliko narednih dana pitanje golmana moglo biti riješeno.

"Velika šteta za Nurkovića, ali i za nas. U prvom dijelu sezone pokazao je veliki kvalitet, no na našu i njegovu žalost izgubljen je za proljeće. U nekoliko narednih dana riješit ćemo pitanje golmana, u pregovrima smo sa nekoliko njih i nadam se da ćemo ubrzo imati novog čuvara mreže", govori Beganović.

Proljetni dio prvenstva je sve bliže, a petnaestak dana prije duela sa Veležom trener Čelika već zna koju će momčad izvesti na teren.

"Nemam mnogo dilema, možda samo jednu. Kostur tima imamo i ukoliko nas povrede zaobiđu, a nadam se da hoće, većih iznenađenja na otvaranju proljetnog dijela sezone neće biti", zaključio je Beganović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.