Slaba nogometna predstava u Mostaru

Blijedo izdanje u Vrapčićima, Velež i Sarajevo bez golova

Edmir Škorić

Jedan od derbi susreta 18. kola Premijer lige BiH odigran je u Mostaru, gdje su Velež i Sarajevo remizirali s nepopularnim rezultatom 0:0 u dosta dosadnoj nogometnoj predstavi.

Puno više se očekivalo od duela starih rivala na stadionu u Vrapčićima. Velež i Sarajevo nisu pružili puno toga.

Radnja u prvom poluvremenu se, uglavnom, odvijala između šesnaesteraca domaćeg golmana Bandovića i gostujućeg Adilovića, a bilježimo tek nekoliko izglednijih prilika. Sarajevo je zaprijetilo preko Šćepanovića, čiji udarac odlazi pokraj gola Bandovića.

U 13. minuti dobar napad domaćih, ali Pehlićev ubačaj s lijeve strane nije prošao pored Zrnanovića. Najbolju priliku za Sarajevo propustio je iskusni Obuća u 25. minuti, kada je iskosa s desne strane snažno šutira, a Bandović bio siguran.

Uzvratili su Rođeni preko Brkovića, koji u 32. minuti pogađa prečku Sarajeva topovskim udarcem sa 17-18 metara. Isti igrač je do kraja prvog dijela propustio još jednu veliku priliku. Ostao je sam na petercu nakon ubačaja Lakičevića, ali loše je glavom zahvatio loptu i ostalo je 0:0 do odlaska na odmor.

U drugom poluvremenu igra se rasplamcala, a konkretniji je bio domaći sastav. Velež je imao na otvaranju drugog dijela dobru priliku. Zvonić je iz odbrane prešao  u napad kod jednog kornera, onda sa pet metara glavom loše zahvatio loptu, koja je otišla iznad gola Adilovića.

Veliku priliku nije iskoristio rezervista Hajdarević, kada je u 65. minuti izašao sam pred gol Sarajeva, a onda iskosa s desne strane s nekih šest metara pucao, no Adilović je sjajno intervenisao.

Nekoliko minuta kasnije Obuća je pokušao, ali opet bez promjene rezultata. Kapiten gostiju Sedin Torlak povrijedio se deset minuta prije kraja, pa je umjesto njega ušao Dupovac, dok je kapitensku traku preuzeo Obuća.

U 83. minuti Hajdarević je pokušao poluvolejom lijevom nogom, lopta otišla nekoliko metara pored desne stative Adilovića. Pet minuta prije kraja, Obuća je sjajno prošao lijevom stranom, poslao povratu pred gol Bandovića, ali Sesar se nije snašao i propala je dobra prilika Sarajlija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.