Fabio Cannavaro

Stoper Reala želi igrati na SP

Cannavaro: Ne želim otići kao gubitnik

Fabio Cannavaro je već podigao u zrak trofej namijenjen svjetskom prvaku, ali italijanski veteran najavljuje da bi želio ponovo zaigrati u plavom dresu reprezentacije Italije na smorti najboljih svjetskih reprezentacija.

Želio bih zaigrati na Svjetskom prvenstvu 2010. godine u Južnoj Africi jer sam tokom Evropskog prvenstva sjedio povrijeđen na klupi i to je ostavilo loš ukus u meni, a ne želim okončati svoju karijeru kao gubitnik. Nakon Svjetskog prvenstva, odlučiću o tome da li ću okačiti kopačke o klin, kazao je stoper madridskog Reala.

Nekadašnji igrač Juventusa i danas je jedan od najboljih stopera na svijetu, a postao je i prvi odbrambeni igrač ikada koji je proglašen za FIFA fudbalera godine. Međutim, ove sezone se i nije naigrao u dresu Reala zbog oporavka od povrede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.