Klopp na slatkim mukama

Goetze i Bender spremni za Bayern

Aktuelni prvak Bundeslige, Borussia Dortmund sutra će u najjačem sastavu dočekati ekipu minhenskog Bayerna. Za duel sezone vlada veliko interesovanje.

Trener Borussie Jurgen Klopp je u svojoj izjavi pred utakmicu rekao: "Imam dosta igrača na raspolaganju. Mario Goetze je trenirao normalno u nedjelju i prisustvovao je treningu danas. Vidjet ćemo da li će biti u potpunosti spreman za utakmicu".

Klopp je također je izrazio zadovoljstvo povratkom na teren mladog veznjaka Svena Bendera.

Na pitanja o protivniku trener dortmundske ekipe je rekao: "Znamo da je Bayern jak protivnik i da su puni samopouzdanja zbog dobrih rezultata u zadnje vrijeme kako u Ligi prvaka tako i u domaćem prvenstvu, međutim mi ćemo dati sve od sebe da ih savladamo i olakšamo sebi put do nove titule.

Duel ove dvije ekipe će se odigrati sutra u okviru 30. kola Bundeslige u Dortmundu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.