Die Fohlen slavili sa 3:0

Gladbach ka Ligi prvaka, Koeln ka Cvajti

Najprijatnije iznenađenje ove sezone u Bundesligi, Borussija iz Moenchengladbacha, slavila je sa 3:0 u susretu protiv Koelna.

Domaći su pobjedom nad Jarčevima prekinuli negativni niz od četiri utakmice bez pobjede. Die Fohlen su dominirali velikim dijelom utakmice, a na prvi gol se čekalo do 19. minute. Dosuđen je prekršaj na dvadesetak metara od gola Michaela Rensinga, loptu je namjestio i pogodio Juan Arango.
 
Toby Jantschke povisio je na 2:0 u 53. minuti i to nakon što je Koeln konačno uspio zaprijetiti Marcu-Andreu ter Stegenu na golu Gladbacha.
 
Samo dvije minute kasnije, u 55. minuti, najbolji igrač Gladbacha i jedan od najboljih mladih igrača Evrope, Marco Reus, na najbolji mogući način se oprostio od navijača Borussije Moenchengladbach. Reusu je ovo bila pretposljednja utakmica u bijelom dresu na Borussia Parku, s obzirom da će naredne sezone nositi dres druge Borussije, iz Dortmunda.
 
Reus je predriblao kompletnu odbranu Koelna, te poslao loptu iza leđa Rensinga, te tako potvrdio pobjedu svoje ekipe, koja će naredne sezone najvjerovatnije igrati kvalifikacije za Ligu prvaka.
Monchengladbach 3-0 Cologne

Vezi mai multe video din sport

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.