Ugovor do ljeta 2015. godine

Asmir Džafić novi trener Veleža

Adnan Beganović

Nekadašnji fudbaler mostarskog Veleža., Asmir Džafić, imenovan je za šefa stručnog štaba Rođenih.

Asmir Džafić i Velež su potpisali dugogodišnji ugovor, odnosno njihova saradnja trebala bi trajati do ljeta 2015. godine.

U dosadašnjoj karijeri sa dosta uspjeha je vodio Neretvanac iz Opuzena, a radu pomagati Adnan Dizdarević i Ethem Bratić, kao stručni saradnik.

"Mislim da je ovo najbolje riješenje za klub. U ovoj sezoni je Velež napravio iskorake u mnogo pravaca, ali su u posljednje vrijeme izostali rezultati. Asmir Džafić je dijete Veleža i svojim pristupom i kao i igrač i kao trener sigurno da je pokazao da je riječ o ozbiljnom i studioznom fudbalskom stručnjaku. Također, potpisom trogodišnjeg ugovora klub je pokazao da želi nastaviti sa ozbiljnim radom u svim segmentima, kako se i krenulo od početka sezone", rekao sportski direktor Admir Velagić za službene stranice kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.