Pittsburg se "okliznuo" protiv Jerseya

NHL liga

Nema šale sa Rangersima

New York Rangersi su nezaustavljivi. Protiv Philadelphie su već do kraja prve trećine vodili sa čak 4:0 (Žerdev, Betts, Sjostrom, Roszival). Činilo se da će se mreža domaćina do kraja susreta napuniti do vrha, ali se to nije dogodilo.
Šta više, malo po malo ekipa iz Philadelphije je hvatala ritam, a  Hartnell i Gagne su smanjili na 2:4.
Kada je Richards u zadnoj dionici postigao i treći gol za domaćine nastala je pometnja na ledu. Ipak, do kraja se rezultat nije mijenjao pa su gosti odnijeli bodove.

U kanadskom okršaju Vancouver je slavio u gostima nad Calgaryem. Meč je otišao u produžetak, a pobjedu Vancouveru donio je iskusni Demitra koji je stigao kao pojačanje iz Minesote.
Ovo nije bio jedini susret koji je otišao u dodatno vrijeme jer su na isti način slavili Carolina nad Tampom (4:3), Florida nad Atlantom (3:2), te New Jersey u duelu sa Pittsburgom (2:1).

Rezultati
Toronto - Montreal 1:6, Ottawa - Detroit 2:3, NY Islanders - St.Louis 5:2, Philadelphia - NY Rangers 3:4, Florida - Atlanta 3:2 (p.), Washington - Chicago 4:2, Pittsburgh - New Jersey 1:2 (p.), Tampa Bay - Carolina 3:4 (p.), Nashville - Dallas 3:1, Minnesota - Boston 4:3, Phoenix - Columbus 3:1, San Jose - Los Angeles 3:1, Calgary - Vancouver 4:5 (p.)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.