Za nadati se da će navijači već danas biti pušteni iz zatvora

Nakon ekskluzivnog teksta na SportSport.ba

Krenula akcija spašavanja naših navijača!

Nakon što je SportSport.ba ekskluzivno danas objavio priču o hapšelju naših sedam navijača u Istnabulu, koji su tvrdili, da se turska policija nedolično ponašala prema njima, ali i nebrizi Konzulata BiH u Turskoj o ovom problemu, uspjeli smo pokrenuti političare da zaštite naše građane koji su privedeni u zatvor u ovoj zemlji.
Prvo je reagovao Željko Komšić, član Predsjedništva BiH koji je pozvao Svena Alkalaja, ministra vanjskih poslova naše zemlje da kontaktira konzulat BiH u Istanbulu.

Komšić je tražio od Alkalaja da MVP putem konzulata utvrditi koji je razlog za hapšenje određenog broja navijača BiH nakon sinoćnje fudbalske utakmice s Turskom u kvalfikacijama za Svjetsko prvenstvo, pišu pojedini portali iz BiH citirajući izjavu Irene Kljajić, Komšićeva savjetnice za medije koju je dala Feni.

Potom su se zahvaljujući našem „vapaju“ oglasili i iz Ministarstva vanjskih poslova BiH, a u saopštenju za javnost naveli su kako je Alkalaj razgovarao sa Branom Pećancem, konzulom BiH u Istanbulu. Iz MVP ističu i da je Alkalaj dao nalog Pećancu da pudzmne sve mjere u pravcu ustanovljavanja činjenica i pružanja potrebne pomoći i podrške građanima BiH.

Generalni konzulat BiH u Istanbulu tada je pokrenuo aktivnosti prema nadležnim službama Turske, a Pećanac otišao je u obilzak naših pritvorenih navijača, kako bi, piše u saopštenju iz MVP, „dobio kompletnu informaciju i pronašao odgovarajuće rješenje“.

Za nadati se da će naši navijači uskoro biti oslobođeni iz zatvora, i u njemu neće provesti još jednu noć, te da će danas biti vraćeni u BiH.

Prema informacijama dobijenih od naših navijača, koje smo ranije objavili turska policija nasumice ih je hapsila zbog paljenja baklji u 21. minutu sinoćnje utakmice, iako neki od njih nisu imali ništa sa ovim incidentom. Svima će, navodno, biti izrečena petogodišnja zabrana ulaska u Tursku, a iz zatvora će biti pušteni kada dokažu da mogu sebi ili da će neko za njih platiti deportaciju u BiH.

Naš reporter se autobusom vraća iz Istanbula ka Sarajevu i u prvoj pauzi gdje bude imao pristup internetu nadamo se da ćemo biti u prilici da objavimo i slike bakljade i hapšenja naših navijača!

Ostanite online! Ostanite na SportSport.ba!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.