Primera: Barca bolja u gradskom derbiju

Messi došao do 50. gola u sezoni!

Sjajni Leo Messi postigao je četiri gola protiv Espanyola za pobjedu Barcelone 4:0, dok je Real Madrid savladao Granadu 2:1.

Barcelona je došla do pobjede u gradskom derbiju protiv Espanyola, a ponovo je u glavnoj ulozi bio Lionel Messi. Argentinac je u 12. minuti doveo još uvijek aktuelne prvake u prednost, a svojim je drugim golom u 64. minuti udvostručio prednost. Messi je postigao svoj osmi hat-trick ove sezone u 74. minuti i tako najvjerovatnije prigrabio sebi titulu najboljeg strijelca Španije.
 
Međutim, Messi ni tu nije stao. Sjajni Argentinac postigao je svoj 50. gol ove sezone u Primeri četiri minute kasnije za konačnih 4:0!
 
Portugalski stručnjak odlučio je u susretu protiv Granade na teren izvesti kombinovani sastav, te su tako priliku od prve minute dobili Varane, Carvalho, Granero, Sahin i Kaka.
 
Granada je to iskoristila i već u petoj minuti povela golom Jare. Novi prvak Španije nakon primljenog gola krenuo je silovito ka golu Julia Cesara. Cristiano Ronaldo izjednačio je u 81. minuti sa bijele tačke, nakon prilično sumnjivo dosuđenog penala.
 
U trećoj minuti sudijske nadoknade, Cortez je postigao autogol, nakon što je loptu ubacio Benzema, te tako svoju ekipu gurnuo prema ispadanju.
 
Sevilla je na Ramon Sanchez Pizjuan stadionu sa 5:2 bila bolja od Rayo Vallecana, a kapitena fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Emira Spahića ponovo nije bilo u ekipi.
 







NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.