Borac uzeo bod na Koševu za treće mjesto

Adnan Beganović

U derbiju 30. kola Sarajevo i Borac su podijelili bodove (2:2), pa je tako premijerligaš iz Banja Luke sezonu okončao na 3. mjestu, dok je bordo momčad završila četvrta.

Bordo momčad je nešto bolje otvorila susret i već u 3. minuti je zaprijetila preko Suljića, ali mladi fudbaler Sarajeva je loše šutirao.

Deset minuta kasnije Suljić se iskupio, naime uposlio je Husejinovića koji s nekih desetak metara pogađa za vodstvo domaćih.

Dva minuta kasnije Borac je mogao poravnati, ali Stajić iz sjajne pozicije nije uspio savladati golmana Sarajeva.

U 20. minutu Husejinović je sjajno uposlio Suljića, koji iz idealne pozicije ne pogađa, a samo dva minuta kasnije bordo momčad je kažnjena, a Adilovića je s nekih 15 metara savladao Ivetić.

Međutim, gosti se nisu imali mnogo vremena radovati jer već u 30. minuti Belošević je postigao preljep pogodak, no u posljednjim momentima prvog dijela isti igrač griješi što koristi Stajić, krade mu loptu, upošljava Kunića koji pogađa za 2:2.

Na samom otvaranju, tačnije u 52. minuti Matko je imao veliku priliku za Sarajevo, no odbrambeni igrači Borca dobro reaguju, a samo minut kasnije Bilbija sa pet metara šutira pored Adilovićevog gola.

Pola sata prije kraja Matko se opet ne snalazi iz dobre situacije, da bi mu se pet minuta s druge strane revanširao Bilbija, čiji udarac sa nekih sedam metara brani Adilović.

Do kraja susreta obje momčadi su imale po dvije dobre prilike, ali rezultat se nije mijenjao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.