Alfio Basile više nije selektor Argentine

Argentina ostala bez selektora

Basile podnio ostavku

Alfio Basile dao je ostavku na mjesto selektora argentinske fudbalske reprezentacije, samo dan nakon poraza od Čilea 1:0 u 10. kolu južonameričkih kvalifikacija za SP...

- Basile je imao razgovor s predsjednikom Argentinskog fudbalskog saveza Julio Grondonom i njegovi razlozi za ostavku lične su prirode. Izvršni odbor saveza pokušao ga je nagovoriti da odloži svoju odluku, ali bio je odlučan i njegova ostavka je prihvaćena – izjavio je glasnogovornik Argentinskog fudbalskog saveza Ernesto Cherquis.

Basile je na trenersku klupu argentinske reprezentacije došao u septembru 2006. godine zamjenivši Josea Pekermana, te je to bio njegov drugi mandat na čelu “gaučosa”.

Prošle godine vodio je Argentinu do finala Copa Americe, gdje je poražena od Brazila 0:3.

Posljednjih nekoliko mjeseci Basile se našao na snažnom udaru kritika zbog loših igara Argentine u kvalifikacijama za SP.

Nakon deset kola Argentina se nalazi na četvrtom mjestu južnoameričkih kvalifikacija sa 16 bodova, a za vodećim Paragvajem zaostaje sedam bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.