Teletović i Caja bez finala

El Clasico u finalu Endesa lige

Midhat Šljivak

Fantastičnu petu utakmicu polufinalne serije Endesa lige odigrali su u Madridu Real i Caja Laboral, a na kraju je Real slavio pobjedu rezultatom 76:69, te su ostvarili plasman u finale, gdje ih čeka Barcelona.

Ekipa Caje Laboral je odlično ušla u utakmicu. Predvođeni Andresom Nocionijem i Mirtom Teletovićem stvorili su deset poena prednosti nakon prvih deset minuta 24:14. Međutim, Real odličnom igrom u drugom periodu anulira tu prednost, te okreću susret u svoju korist. Uspjeli su zaustaviti Mirzu Teletovića na 11 poena koje je postigao u prvom poluvremenu, dok su sa druge strane svi u redovima Kraljeva pogađali.

Drugi period je pripao Realu 23:13, te se odlično prvo poluvrijeme završilo neriješenim ishodom 37:37.

Otvaranje drugog poluvremena ponovo je pripalu Caji, no Real nije dozvolio da izabranici Duška Ivanovića odu na veću prednost, te je utakmica ponovo stalno bila u egalu. Ipak, nakon trideset minuta igre Real je na maali odmor otiša sa dva poena prednosti 63:61.

Do sredine četvrte dionice igralos ekoš za koš, a onda Real sa pet poena Rodrigueza i tricom Carrolla odlazi na osam razlike 67:59. Uspio je Real sačuvati vodstvo do kraja i sasvim zaluženo doći do finala.

Novic celičković je sa 15 poena predvodio Real, Reyes je dodao 12, ali je ključan bio Jaycee Carroll koji je trojkama u završnici skupio 11 poena. Mirza Teletović je za Caju ubacio 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.