Španci pred najvećim uspjehom ikada

Del Bosque želi ostvariti ono što nikome nije pošlo za rukom

A. Haznadarević

Crvena furija bi u slućaju osvajanja trofeja na Evropskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj, postala prva momčad kojoj je ikada pošlo za rukom da osvoji uzastopno tri velika takmičenja.

Toga je svjestan i selektor branioca titule Eura Vicente del Bosque, koji je jasno zacrtao cilj sebi i svojoj ekipi:

"Mi imamo cilj da postignemo ono što niko prije nije uspio, i to je izvanredno", smatra Španac, i priznaje da im takav cilj stvara veliki pritisak:

"Pod velikim smo pritiskom jer smo okruženi velikim očekivanjima, ali navikli smo na pritisak jer branimo titulu i mi smo svjetski šampioni."

No, u svakom slućaju španski stručnjak priznaje da bi bila greška opušteno ući u bilo koji meč:

"Kako god, ne možemo misliti da smo vanzemaljci i da ćemo jednostavno pobjediti. Takav stav bi bio velika greška", zaključuje selektor reprezentacije Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.