Mlada italijanska zvijezda potpisuje za Borussiju

Midhat Šljivak

Mladi reprezentativac Italije i član Atalante Manolo Gabbiadini nalazi se na korak od prelaska u redove šampiona Njemačke Borussije iz Dortmunda, navode italijanski mediji.

Ovaj 20-godišnji napadač smatra se jednim od najboljih mladih fudbalera Evrope, no uprkos tome u Atalanti se nije naigrao, te je samo osam susreta u prošloj sezoni započeo od prve minute, a postigao je jedan gol. Ipak, u dresu mladih Azzura pod vodstvo Ćira Ferrare u 14 susreta Gabbiadini je postigao sjajnih 10 golova, što je privuklo pažnji velikih klubova.

Juventus je pokušao dovesti ovog fudbalera u svoj redove, no Jurgen Klopp i "milioneri" iz Dortmunda su bili brži, te će gotovo izvjesno mladi Italijan od naredne sezone nositi dres tima iz Dortmunda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.