Slaven Belupo prvi protivnik

Ibraković izvršio prozivku, Sloboda protiv Slavena 6. jula

Adnan Beganović

Trener tuzlanske Slobode, Abdulah Ibraković, danas je izvršio prozivku igrača čime su i službeno počele pripreme Tuzlaka za narednu sezonu u kojoj je cilj vratiti se u društvo najboljih.

Ibrakoviću se na prozivku odazvalo 22 igrača i to Divković, E. Ribić, Pirić i Mahovkić (golmani), Jahić, Bekić, Šmigalović, Mikelini, Mujkanović, H. Ribić, Pršeš, S. Musić, Rahmanović, A.Musić, Zoletić, Šišić, Efendić, Jusufović, Nezić, Salihović, Memišević i Mahmutović, a kako za SportSport.ba kaže šef struke tuzlanske momčadi u narednim danima očekuje se dolazak i nekoliko provjerenih iskusnijih igrača.

"Od danas smo u pogonu, nema tugovanja, niti vraćanja na prošlu sezonu. Ono što se desilo svi zajedno moramo što prije zaboraviti i okrenuti se iskušenjima koja nam prestoje", istakao je Ibraković.

"Pregovaramo sa još nekim igračima, a najbliže dolasku je Staniša Nikolić. Želimo angažovati bivše igrače Slobode (Okanović, Mešić, Lamešić), a nije isključeno da nas pojača i neki provjereni premijerligaški igrač. Priliku da pokažu šta znaju, a smatram da znaju mnogo, dobit će i tuzlanska djeca", dodao je Ibraković.

Već početkom narednog mjeseca, tačnije 6. i 7. jula Sloboda će odigrati i prve prijateljske susrete. Naime, izabranici Abdulaha Ibrakovića učestvovat će na turniru u Slavonskom Brodu, a pored njih na istom će učešće uzeti Koper, Cibalija i Slaven Belupo.

"Idemo na turnir u Slavonski Brod, u polufinalu ćemo igrati sa Slaven Belupom, a dan kasnije borit ćemo se za mjesto, da li prvo ili treće. U tom susretu naš protivnik će biti Koper ili Cibalia", zaključio je Ibraković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.