Nakon dvije godine Blanc odlazi

Laurent Blanc više nije selektor Francuske!

Midhat Šljivak

Dosadašnji selektor fudbalske reprezentacije Francuske Laurent Blanc, dao je danas ostavku na tu poziciju

Ovaj 46-godišnji stručnjak se odlučio na odlazak nakon loših igara na Evropskom prvenstvu, gdje su Francuzi ispali u četvrtfinalu od reprezentacije Španije, a u zemlji su dočekani uz dosta kritika zbog incidenata unutar reprezentacije, kao i zbog loše igre.

Blanc je prije dva dana imao sastanak sa čelnicima Fudbalskog saveza Francuske na kojem je dogovoreno da sam donese odluku da li će voditi i dalje reprezentaciju ili će otići.

On se odlučio na odlazak, a u francuskim medijima su se već špekuliše da bi novi selektor "trikolora" mogao biti Didier Deschamps.

Blanc je reprezentaciju preuzeo 2010. godine nakon Svjetskog prvenstva, a u kvalifikacijama za Euro je osvojio prvo mjesto ispred naše reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.