Amerikanac pojačao tursku momčad

Jamont Gordon potpisao za Galatasaray

A. Haznadarević

Turski košarkaški velikan Galatasaray uspio je realizovati transfer Amerikanca Jamonta Gordona, koji je prije dolaska u tursku momčad nosio dresove Cibone i moskovskog CSKA.

Dvadesetpetogodišnji Gordon je potpisao ugovor na dvije godine vrijedan 2,8 miliona dolara, a u Galatu dolazi kao slobodan igrač, s obzirom na to da je prije nekoliko sedmica sporazumno raskinuo saradnju sa moskovskim klubom.

 

U protekle dvije sezone, koliko je igrao za CSKA, Gordon je uspio osvojiti titulu prvaka Rusije, te regionalne VTB lige. Pored toga, stigao je do finala Final Four turnira Eurolige, a u prošloj sezoni prosječno je postizao šest koševa, dvije asistencije i dva skoka po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti