Jelena Janković poražena nakon tri sata igre

Janković eliminisana od 161. teniserke svijeta

A. Haznadarević

Treća nositeljica Jelena Janković, upisala je potpuno neočekivani poraz od 161. teniserke svijeta Chan Yung-Jan u četvrtfinalnom dvoboju WTA turnira u kalifornijskom Carlsbadu, sa ukupnim rezultatom  6-7(4), 7-6(8), 7-5.

Maratonski meč je trajao tri sata i trinaest minuta, postavši tako najduži meč ove sezone odigran na WTA Touru.

Predstavnica Tajvana je svoj nastup morala izboriti kroz kvalifikacije, a ovakav ishod ipak manje čudi, kada se prisjetimo da je Jankovićeva već jedanaesti put ove sezone bila eliminisana u prvim kolima WTA Toura, a rezultat je to kritične forme srpske teniserke.

Chan Yung-Jan će u polufinalnom meču snage odmjeriti sa francuskom predstavnicom Marion Bartoli, koja je do polufinala došla pobjedom nad Amerikankom Christinom McHale.

WTA Carlsbad, svi četvrtfinalni mečevi:

Bartoli (1) – McHale (5) 7-5, 4-6, 6-4
Chan – Janković (3) 6-7(4), 7-6(8), 7-5
Petrova (4) – Lepchenko 6-4, 2-6, 7-6(5)
Cibulkova (2) – U. Radwanska 6-4, 6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.