Savinova ostaje bez nagrade od milion dolara

Adnan Beganović

Ruska atletičarka Marija Savinova neće dobiti novčanu nagradu od milion dolara koju Čeljabinska oblast dodeljuje sportistima iz ovog kraja koji su osvojili zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu.

Olimpijska šampionka na 800 metara ostaće uskraćena za milion dolara iako je rođena u Čeljabinsku zbog toga što je nedavno promijenila mjesto stanovanja jer nakon udaje živi u Moskovskoj oblasti.

Za razliku od Savinove Mansur Isajev, ruski džudista, će za osvojenu zlatnu medalju dobiti navedenu nagradu, dok će reprezentativka u taekwondou  Anastasija Barašnjikova za osvojenu bronzanu medalju dobiti 50.000 dolara od uprave Čeljabinske oblasti.

Međutim, kada su čuli ovu vest oglasili su se i iz Moskovske oblasti saopštivši da će Savinova kao i još osmoro sportista koji žive u tom dijelu Rusije biti nagrađeni, ali još uvijek nije tačno precizirano o kolikoj novčanoj nagradi se radi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.