Veliki jubilej Interove legende

Neuništivi Zanetti nastupio 800. put za Inter

A. Haznadarević

Legenda Intera tridesetdevetogodišnji Javier Zanetti, odigrao je svoju 800. službenu utakmicu u dresu voljenog kluba.

Argentinski defanzivac je svoj jubilej proslavio pobjedom na gostovanju kod rumunskog Vasluija rezultatom 2:0 u prvom meču 4. kola Evropa lige.

"Sretan sam i ponosan zbog tako važnog dosega, 800. utakmice u karijeri, i to u tako prestižnom klubu kao što je Inter. Najvažnije mi je što i dalje osjećam da pomažem momčadi", kazao je Zanetti, dodavši:

"Nadam se da ću se na kraju sezone vidjeti kako podižem jedan ili dva pehara. Nakon toga će biti vremena za porodicu i razmišljanje što ću dalje raditi", zaključio je legendarni fudbaler Intera.

Zanetti je u redove Nerazzurra stigao 1995. godine iz Banfielda, a četiri godine kasnije je dobio kapitensku traku, čiji je i danas vlasnik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.