Ramos na transfer listi

Eldar Ganibegović

Real Madrid napravio je listu igrača koji su na transfer listu, a među njima je i španski reprezentativac Sergio Ramos!

Sergio Ramos je krajem prošlog tjedna izjavio da mu igranje u Realu više ne predstavlja užitak kao što je to bilo u vrijeme kad je ondje bio David Beckham. Razočaran klubom i suigračima, Ramos je odlučio otvoriti dušu španjolskom Asu. Priznao je kako mu se nogomet više ne igra, barem ne u Realu. Početkom tjedna činilo se da su trener Schuster i jedan od najboljih odbranbenih igrača na svijetu izgladili nesporazum, no ispostavilo se da je situacija znatno ozbiljnija.

Dovodi se čak u pitanje i nastavak Ramosove karijere u Realu. Prema Radio Marci, prvi potez kluba je povlačenje iz pregovora oko novog ugovora. Podsjetimo, Real je ljetos Ramosu obećao doživotni ugovor, sličan onome kakvog su već potpisali Raul, Guti i Casillas. Ugovor je trebao biti zaključen u avgustu, no dvije se strane nisu dogovorile i pregovori su nastavljeni.

U zimskom prijelaznom roku ljudi iz najvećeg madridskog kluba spremni su pogledati ponude za neizostavnog španjolskog reprezentativca, a ovih dana u prostorijama kluba viđen je i Ramosov brat i menadžer. Pretpostavlja se da je razlog posjeta bio Ramosov skori prelazak u talijanskoga giganta, Milan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.