Nacizam na stadionu u Dortmundu

Aktuelni prvak Njemačke Borussija iz Dortmunda savladala je u 1. kolu Bundeslige Werder, ali je susret ipak obilježio nacistički transparent na Signal Iduna Parku.

Na fotografiji koja je preplavila njemačke medije, vidi se transparent na kojem piše "Solidarnost sa NWDO", a radi se o ekstremnoj desničarskoj organizaciji koja je prije nekoliko godina zabranjena nakon što su u njenim prostorijama nađeni brojni promotivni materijali nacističkog sadržaja.

Dvije osobe su uhapšene i to zahvaljujući odgovornim navijačima Borussije, koji su naciste prijavili policiji, koja je preko fotografije identifikovala počinioce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.