Higuain pogodio za "kraljeve" u 9. minutu meča

Večeras u Španiji

Real Madrid izgubio u Kupu

Real Madrid večeras je na gostovanju poražen u prvoj utakmici šesnaestine finala Kupa Španije od Real Uniona, rezultatom 2:3.

Poveli su domaći golom Domingueza u drugom minutu. Na 1:1 izjednačio je Higuain u 9, ali je Dominguez 11 minuta kasnije Madrižane opet bacio u rezultatski minus. Saviola je poravna na 2:2 u 53. minutu. Međutim, Goikoetexea donio trijumf svom timu od 3:2 nad «kraljevskim klubom» u 63. minutu susreta, te osigurao minimalnu prednost pred revanš koji će se odigrati 12. novembra.

Podsjetimo sinoć su postignuti sljedeći rezultati u 15 prvih mečeva šesnaestine finala: Portugalete - Valencia 1:4, Athletic Bilbao - Recreativo Huelva 2:0, Castellon - Betis 0:2, Celta Vigo - Espanyol 2:2, Ejido - Villarreal 5:0, Elche - Deportivo La Coruna 0:2, Hercules - Valladolid 1:5, Malaga - Mallorca 1:1, Murcia - Racing Santander 2:1, Numancia - Sporting Gijon 0:1, Orihuela - Atletico Madrid 0:1, Ponferradina - Sevilla 1:0, Rayo Vallecano - Almeria 1:2, Getafe - Osasuna 0:0, Benidorm - Barcelona 0:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.