Nakon slabih igara u posljednje vrijeme

Podolski odlazi iz Bayerna

Reprezentativac Njemačke Lukas Podolski i dalje nema puno povjerenje u svom klubu, a čini se kako je korak bliže odlasku iz Bayerna već u zimskom prelaznom roku...

Nakon što je generalni menadžer kluba Uli Hoeness otvoreno kritikovao Podolskog, čini se kako su njegovi dani na Alianz Areni odbrojani. Zahvaljujući povredi Luce Tonija, Podolski je dobio priliku zaigrati od prve minute u utakmicama protiv Wolfsburga i Eintrachta, ali slabe igre vjerovatno će ga vratiti na klupu u utakmici protiv Arminie u subotu.

Interes za mladog napadača su pokazali Manchester City i Tottenham, kao i njegov bivši klub Köln, koji je i on sam spomenuo kao mogućnost. Nakon pobjede protiv Eintrachta, Hoeness je kritizirao Podolskog, nakon čega su šanse da produži ugovor, koji ističe u ljeto 2010., minimalne.

- On u reprezentaciji 80 odsto utakmica igra protiv ekipa kao što su Lihtenštajn ili San Marino. Problem je u tome što on zabije dva gola protiv Lihtenštajna i onda slavi - rekao je Hoeness.

Podolski je zabio prvi gol i u 2:1 pobjedi protiv Rusije početkom ovog mjeseca u utakmici kvalifikacija za svjetsko prvenstvo i dok njegova pozicija u reprezentaciji jača, ona u klubu slabi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.