U Sarajevu nisu zaboravili poraz od GOŠK-a

Selimović: Osim pobjede želimo pokazati i lijepu igru

A. Haznadarević

Povodom odigravanja meča petog kola BH Telecom Premijer lige u kojem će se na stadionu Asim Ferhatović Hase sastati FK Sarajevo i GOŠK, održana je press konferecija bordo momčadi, na kojoj su se novinarima obratili prvi trener tima Esad Selimović i golman Dejan Bandović.

Pomoćnik trenera Dragana Jovića Esad Selimović, priznao je da njegova momčad i dalje pamti poraz od GOŠK-a, za koji se sutra žele osvetiti:

"Šta bih očekivao osim pobjede i tri boda, jer igramo na Koševu pred svojim navijačima. Pored toga nismo zaboravili da nam je GOŠK uzeo sva tri boda u prošlom susretu", kazao je Jovićev asistent, dodavši:

"Igrat ćemo napadački, ali sa velikim oprezom. Sjetimo se da su oni i Željezničaru postigli dva gola. Vrijeme je i da pokažemo dobru igru, posebno u završnici. Iz utakmice u utakmicu pokušavamo podići kvalitet, a na treninzima smo se posebno posvetili popravljanju završnice. Mi pored pobjede želimo našim navijačima pokazati i lijepu igru", zaključio je Selimović.

Prvi golman Sarajeva Dejan Bandović još jednom je potvrdio visoke ambicije kluba sa Koševa:

"Kao i u svakoj utakmici Sarajevo ide na pobjedu. Naš cilj je osvajanje titule i pokušat ćemo ići i na kup. U svaki duel ulazimo s maksimalnom opreznošću i željom za pobjedom. Želja nam je da, kao što je trener rekao, popravimo i tu završnicu i lijepom igrom privučemo navijače na stadion", istakao je golman bordo momčadi.

Šef stručnog štaba Dragan Jović u sutrašnjem susretu ne bi trebao imati većih problema, s obzirom na to će da je Zlatković, koji je zaradio lakšu povredu, spreman za  sutrašnji duel. Jedino je upitan nastup Tadejevića, koji je istegao ligamente koljena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.