Primera, 3. kolo

Real traži prvu pobjedu ove sezone

Ovog vikenda nastavlja se takmičenje u španskoj Primera ligi, a danas i sutra na programu su utakmice trećeg kola.

Povratnik u društvo najboljih, Deportivo će na svom Riazoru dočekati ekipu Getafea, koja je u prošlom kolu priredila senzaciju, savladavši Real Madrid. Ekipa sa Riazora u dobroj je formi, te u prva dva kola ne zna za poraz, ali je Getafe za klub iz La Corune veoma neugodan protivnik. Naime, u posljednjih pet utakmica ove dvije ekipe, Deportivo je slavio samo jednom.

U današnjim susretima još se sastaju Celta - Osasuna, Zaragoza - Malaga i Mallorca - Real Sociedad, ali ipak sve zanimljivo u Primeri na programu je sutra.

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić sa svojom će Sevillom gostovati kod Rayo Vallecana. Nakon neuspješne prošle sezone, Andalužani žele ove sezone izboriti barem plasman u Evropsku ligu.

Najveće razočaranje početka sezone je Athletic Bilbao. Baskijska ekipa je nakon dva kola prikovana za samo dno Primere, sa dva poraza u obje utakmice. Popravni imaju sutra, kada će na San Mamesu dočekati najprijatnije iznenađenje uvodnog dijela sezone. Ekipa Valladolida, povratnika u Primeru, u prva dva kola ostvarila je dvije pobjede i sigurno je da ni na San Mamesu neće svoju kožu prodati u bescijenje.

Aktuelni prvak Španije, Real Madrid, u Primeri još uvijek nema pobjedu, a četa trenera Josea Mourinha nakon dva kola nalazi se na 14. poziciji na tabeli. Zvono za uzbunu odavno već zvoni na Santiago Bernabeu, na kojem sutra gostuje Granada, koja, objektivno, i nema mnogo šansi.

Derbi drugog kola na Nou Campu će igrati Barcelona i Valencija. Katalonci su u sezonu ušli furiozno, sa dvije pobjede i gol-razlikom 7:2, dok Valencija u prva dva kola ima dva remija i gol-razliku od 4:4, tako da je u ovom susretu za očekivati dosta golova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.