Veliko pojačanje za tim sa Otoke

Fenan Salčinovič novi igrač Olimpica

Nakon što je sporazumno raskinuo ugovor sa hrvatskim prvoligašem Rijekom, sjajni veznjak Fenan Salčinović bio je bez kluba, a za njegove usluge interesovalo se dosta timova.

Sarajevski Željezničar je pokazao svoj interes, ali do dogovora ipak nije došlo te se očekivao povratak Salčinovića u Čelik. Međutim, potpuno nenadano se u ovu priču upleo najmlađi sarajevski premijerligaš, Olimpic te će u svojim redovima imati jednog od najboljih veznjaka lige.

"Da, tačno je. Novi sam igrač Olimpica. Ljudi su me zvali i bili su korektni i konkretni. Ja sam se jučer našao sa Nijazom Gracićem i razgovarali smo i evo već danas smo sve završili", kazao je Salčinović te je dodao:

"Nisam mogao više da čekam. Zaista sam želio da se vratim u Čelik, ali gospodina Gracića i uslove koji su mi ponuđeni u Olimpicu nisam mogao da odbijem".

Veznjak je za kraj prokomentarisao i svoju novu ekipu te ambicije kluba u ovoj sezoni.

"Poznajem dosta igrača Olimpica i sa nekima od njih sam već igrao. Imamo jednu od najboljih ekipa u Premier ligi i cilj je taj historijski izlazak u Evropu. Trenutno postoji ta mala rezultatska kriza, ali vjerujem da će sve biti bolje u nastavku sezone".

Salčinović je sa Olimpicom dogovorio saradnju na dvije godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.