Slavlje igrača Seville nije dugo trajalo

Španska Primera

Veliki preokret Valladolida protiv Seville

Odigrana su još četiri susreta 9. kola španske fudbalske Primera lige. Odličan meč je odigran u Valladolidu, gdje su domaći savladali Sevillu sa 3:2...

Valladolid ove sezone ima samo dvije pobjede u Primeri, ali će im susret protiv Seville ostati sigurno u pamćenju. Naime, nakon samo 26 minuta igre Sevilla je vodila sa 2:0, ali su domaći čudesnim preokretom slavili na kraju sa 3:2

Goste je u vodstvo doveo Renato u 18. minuti. Kada su gosti golom Jesusa Navasa u 26. minuti poveli sa 2:0, malo ko je mogao očekivati da bi Sevilla mogla napustiti Valladolid poražena.

Ipak, desilo se upravo to. Prvo je zbog drugog žutog kartona u 35. minuti susreta isključen napadač gostiju Luis Fabiano, a onda je uslijedio veliki preokret domaćih.

Gonzales je dvije minute prije kraja prvog poluvremena smanjio na 1:2, a u nastavku pobjedu Valladolidu donio je sa dva gola Canobbio.

Rezultati: Espanyol – Osasuna 1:0, Recreativo - Getafe 1:1, Gijon - Numancia 3:1, Valladolid – Sevilla 3:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.