Rezime trećeg kola Bundeslige

Bayern i Eintracht sa maksimalnim učinkom

Iza nas je dosta učinkovito treće kolo Bundeslige u kom su postignuta čak 32 gola. Ekipe Bayerna i Eintrachta su u dosadašnjem toku prvenstva jedine osvojile maksimalan broj bodova. Na začelju tabele su Hamburg i Hoffenheim bez ijednog osvojenog boda.

Prvak, Borussija Dortmund je na svom terenu rutinski savladao Bayer iz Leverkusena sa 3:0  te se sada nalazi na petom mjestu na tabeli sa sedam osvojenih bodova. Hummels je načeo mrežu gostiju, a kasnije su pogađali Jakub Blaszczykowski i Robert Lewandowski.

Bayern je na svojoj Allianz Areni dočekao Mainz te je slavio sa 3:1. Sjajni Mario Mandžukić je nastavio pogađati, a uz njega strijelci za Bayern su bili Schweinsteiger i Kroos.

Freiburg i Hoffenheim su odigrali utakmicu sa čak osam postignutih golova. Domaći su na kraju slavili sa 5:3 te su sa ova tri boda izbili na osmo mjesto na tabeli. U ekipi Freiburga svih 90 minuta odigrao je naš Mensur Mujdža te je bio jedan od zapaženijih i boljih igrača na terenu.

Schalke je na neugodnom gostovanju kod ekipe Greuther Furtha uspio da rutinski slavi sa 0:2 te je sada na visokom četvrtom mjestu zahvaljujući golovima Juliana Draxlera i Lewisa Holtbyja.

Vjerovatno najveće iznenađenje priredila je Fortuna iz Dusseldorfa koja je na gostovanju kod Stuttgarta uspjela da ostane neporažena. Susret je završen onim početnim rezultatom, 0:0. Uz ovaj susret, još samo jedan je završio bez golova i to onaj između Augsburga i Wolfsburga.







 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.