Real krenuo pobjedom

Real u derbiju bolji od Unicaje

Midhat Šljivak

Košarkaši Real Madrida savladali su večeras na svom parketu u derbiju 1. kola ACB lige ekipu Unicaje iz Malage rezultatom 79:64.

Utakmica je u većem dijelu bila izjednačena, ali je Real na kraju zahvaljujuću šutu za tri poena ostvario ubjedljivu pobjedu. Nakon prve dionice Real je vodio 24:21. Unicaja se uspjela vratiti u drugoj dionici i povesti sa pet razlike 31:26, ali Real nije dopustio da se gosti odlijepe, te su na poluvrijeme ipak otišli sa tri poena prednosti 42:39.

I nastavak utakmice pripao je Realu koji je konstantno vodio, a Unicaja je uspjevala stizati prednost. Tim iz aMalage je stigao do 58:57, ali je onda uslijedila presudna serija trica Reala koje su ih odvele na dvocifrenu prednost, te je na kraju završeno sa 15 poena razlike 79:64.

NikolaMirotić je za Real ubacio 14 poena, Rudy Fernandez je dodao 12, dok su kod Unicaje Calloway i Urtasun ubacili po 13 poena.

U drugom susretu večerašnjeg programa Xacobeao je sa 83:78 savladao ekipu Manrese.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.