Česi izabrali

Praška O2 Arena domaćin finala Davis Cupa

M. Maksimović

Praška O2 Arena, bit će domaćin ove godine finala Svjetske grupe Davis Cupa u kojem će igrati Češka i Španija.Česi su izabrali dvoranu, koja je otvorena 2004.godine i koja za ovu priliku može primiti nešto više od 13.000 gledalaca.

Uvertira ovom finalu koje je na rasporedu 16. do 18. oktobra bit će finale Fed Cupa u kojem također Češka dočekuje Srbiju.Finale Fed Cupa se igra 3.i 4. oktobra također u ovoj dvorani. 

 

Na putu do finala Češka je eliminisala Italiju i Srbiju na domaćem terenu, u polufinalu u gostima Argentinu.Španija koja brani naslov imala je tek u polufinalu više posla protiv Amerikanaca, predhodno je sredila Kazahstan i Austriju.Sva tri meča, Španija je igrala na domaćem terenu.Španija ima pet naslova pobjednika, Češka od nezavisnosti jedno finale.

 

Čehoslovačka je 1975.godine poražena od Švedske 3:2, Borg je tada osvojio treći bod protiv Kodeša. Pet godina kasnije u Pragu, Lendl i Šmid su nadigrali Italiju 4:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.