Plavi na korak do četvrtfinala

Osim: Nije loše, bili smo rastrčani

Adnan Beganović

U prvom susretu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine fudbaleri Željezničara su u Lukavici sa 3:1 savladali Slaviju.

Nisu Plavi dobro otvorili susret, Slavija je rano povela, no i Željezničar se brzo vratio u igru.

"Bili smo rastrčani, a kada smo takvi onda moram biti i zadovoljan. I kada je Slavija povela nisam paničario. Zadovljan sam rezultatom, kao i igrom u većem dijelu susreta", za SportSport.ba je istakao menadžer Željezničara, Amar Osim.

"Crveni karton nas je malo presjekao, odnosno morali smo u drugom dijelu prepustiti inicijativu Slaviji. Iako smo imali igrača manje 50 minuta domaći nam nisu u tom periodu ozbiljnije zaprijetili, izuzev jednom i to ne nakon neke akcije, nego nakon jedne gužve u našem šesnaestercu. Imamo dobar rezultat, no nećemo se opustiti", dodao je Osim.

S dva gola i asistencijom igrač utakmice bio je napadač Plavih, Eldin Adilović.

"Moraš ga nekad i malo naružiti da bi pokazao šta zna", u svom stilu je zaključio menadžer Željezničara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.