Euroleague American turneja

Porazi Reala i Siene

Real Madrid i Montepaschi Siena okončali su svoje nastupe na Euroleague American turneji porazima. Bolji su bili Toronto Raptorsi i Cleveland Cavaliersi.

Odlično je Real ušao u utakmicu protiv Toronta i već nakon polovine prve četvrtine tim iz Madrida vodio je deset poena razlike. Međutim u nastavku slijedi serija Toronta 19-2 kojom Raptorsi preuzimaju vodstvo.

U drugoj četvrtini odlična igra obje ekipe, a Real se zahvaljujući sjajnom Fernandezu vraća u utakmicu. Madriđani su trojkom Pociusa došli i na plus četiri, ali bolje od toga nisu mogli. Poenima Graya Toronto je došao do prednosti 50-48,  a sa tim rezultatom se otišlo na odmor. Držao je Real priključak za Torontom sve do početka posljednje četvrtine kada se Raptorsi bude i serijom 12-2 dolaze do dvocifrene prednosti.

Domaći su mirno priveli utakmicu kraju i slavili rezultatom 102-95. Najbolji kod Toronta bili su DeRozan sa 18, te Lucas i Bargnani sa 16, odnosno 14 poena. U timu Pabla Lasa Nikola Mirotić je bio odličan i ubacio 17 poena, a Pocius je dodao 15.

Siena vodila na poluvremenu, ali na kraju poražena

 

Dobru utakmicu odigrala je i Montepaschi Siena protiv Clevelanda. Vodili su gosti iz Italije na poluvremenu rezultatom 36-33, ali do pobjede protiv Cavaliersa ipak nisu mogli, konačni rezultat bio je 91-85 za Cleveland.

Još jednu sjajnu utakmicu za Sienu odigrao je Bobby Brown sa 22 postignuta poena, Matt Janning ubacio je samo jedan manje. Zvijezda večeri u duelu ova dva tima ipak je bio košarkaš Clevelanda Tristan Thompson. Kyrie Irving i CJ Miles djelili su sjajne asistencije svom suigraču koji je znao kako završiti akcije svog tima.

Posebno se izdvaja sjajno zakucavanje sa dvije ruke preko nemoćnog Tomasa Ressa. Najbolji u redovima Clevelanda bili su Samuels sa 14 i odlični Thompson sa 12 postignutih poena. Real Madrid i Montepaschi Sienu čekaju euroligaške obaveze već u petak. U prvom kolu Real će dočekati Panathinaikos, a Siena Albu našeg Nihada Đedovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.