Drugo "zbogom" tenisu

Clijsters se oprašta protiv Venus Villiams 12. decembra

Edmir Škorić

Oproštajni meč belgijaska teniserka Kim Clijsters odigrat će 12. decembra u Antwerpenu protiv dugogodišnje rivalke Venus Williams.

Belgijanka je posljednji "ozbiljni" meč u karijeri odigrala na ovogodišnjem US Openu, a kroz službenu internetsku stranicu otkrila je da će oproštajni meč odigrati protiv starije sestre Williams.

 

Clijsters se reketa ostavila nakon 523 pobjede i 127 poraza u pojedinačnoj konkurenciji i 41 osvojenim naslovom, a izdvajamo osvajanje naslova US Opena 2005., 2009. i 2010. godine, kao i osvajanje Australian Opena prošle godine. 

 

Na broju 1 provela je ukupno 20 sedmica, a prvi put se iz tenisa povukla 2007. godine, no dvije godine kasnije opet se "probudila". Ističe da se više neće vraćati...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.