Real kupio portugalsko "čudo od djeteta"

Adnan Beganović

Na današnjoj konferenciji za štampu čelnici "kraljevskog" kluba objavili su vijest da u svoje redove dovode portugalsko "čudo od djeteta". U Madridskom klubu tvrde da je kupnja 16-godišnjeg igraća Rio Avea Alipija Duartea Brandaa jedan od najboljih poslovnih poteza u bogatoj istoriji "kraljevskog" kluba.

Iako još nije nastupao u seniorskoj momčadi, mladi napadač u Portugalu figurira kao najtalentovaniji nadolazeći nogometaš. Kako prenose portugalski mediji od explozije Ronalda u Sportingu nisu imali tako obećavajućeg nogometaša. Kako nisu uspjeli dovesti Ronalda iz Manchestera, čelnici Reala objavili su dovodjenje njegovog nasljednka. Alpio Duarte Brando u Madridu bi se trebao pojaviti tokom ove sedmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.