Možda na klupi "kraljeva": Frank Rijkaard

Zbog loše forme Reala

Schustera u januaru mijenja Rijkaard

Ukoliko se loša forma i igre madridskog Reala nastave Uprava “kraljevskog” kluba odlučna je u namjeri da smijeni dosadašnjeg trenera Bernda Schustera. “Galacticosi” su još prije mjesec dana “uletili” u letargiju, a posebno su blijedi u “Ligi prvaka”.

Holandski trener Frank Rijkaard prvi je na listi želja Uprave i klub bi mogao preuzeti u januaru jer je Schuster dobio dva mjeseca kako bi popravio atmosferu u timu i vratio ekipu na pobjednički kolosjek.

U prilog dolasku Rijkaarda ide i činjenica da se u deveterostrukom prvaku Evrope nalazi čak pet Holanđana: Van Nistelrooy, Drenthe, Sneijder, Robben i Van der Vaart.
Prema pisanju dnevnika Sport iz Barcelone, iako je prošle sezone Real stigao do titule predsjednik Calderon i saradnici nisu zadovoljni jer igra ekipe ne ulijeva povjerenje, a porazi od Juventusa i remi s Almerijom dodatno su poljuljali Schusterov autoritet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.