Mehmet Okur objavio kraj karijere

Midhat Šljivak

Jedan od najboljih turskih košarkaša u posljednjem desetljeću Mehmet Okur objavio je danas kraj profesionalne karijere.

Okur (33), se na ovaj potez odlučio zbog velikih problema sa povredama koje je imao u posljednje tri sezone, u kojima je igrao veoma malo.

"Želim da se zahvalim porodici, prijateljima, trenerima, i svima koji su imali učešća u izgradnji moje karijere. Najveća hvala navijačima koji su me uvijek podržavali", rekao je Okur za turske medije.

Turski košarkaš je karijeru počeo u Oyaku, a u Turskoj je još igrao za Tofaš, Efes Pilsen, te prošle sezone za Turk telekom. Na NBA draftu izabran je 37. pikom 2001. godine, a karijeru u najjačoj ligi svijeta počeo je u dresu Detroit Pistonsa sa kojima je osvojio i naslov prvaka. Potom je sedam sezona nosio dres Utah Jazza, a posljednji tim u NBA ligi bili su mu New Jersey Netsi.

Karijeru je završio sa 13,5 poena i sedam skokova u preko 700 utakmica u NBA ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.