Arshavin seli u Madrid

Zenit i Real se dogovorili

Aršavin u januaru postaje “kralj”

Čini se kako je riješena saga oko odlaska Andreja Aršavina iz Zenita, tačnije, njegov novi klub. Fudbaler Zenita iz St. Peterburga, jedan od najboljih igrača selekcije Rusije u zimskom prelaznom roku postaće novi član slavnog španskog Reala iz Madrida.
Prema pisanju sportskih listova Marca i As Aršavin je sa Realom potpisao ugovor prema kojem bi do kraja sezone igrao kao posuđen fudbaler, a po isteku bi stavio paraf na višegodišnji i čini se višemilionski ugovor.

Aršavin bi u Madrid trebao stići u januaru 2009.
Najbolji fudbaler Zenita je već nekoliko puta najavio da namjerava da napusti Zenit i sljedeće godine sigurno neće igrati u timu iz St. Peterburga.
Real je, prema pisanju medija, spreman platititi 40 miliona eura za transfer Aršavina koji je u prošloj sezoni bio najzaslužniji za trijumf svog tima u Kupu UEFA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.