11. kolo turske Super lige

Galata ponovo na vrhu nakon remija sa Šehićevim Mersinom

A. Haznadarević

Remijem na gostovanju kod Mersina rezultatom 1:1, momčad Galatasaraya se vratila na prvu poziciju turske Super lige, nakon što je sinoć Antalyaspor privremeno preuzela čelo tabele. 

U prvom poluvremenu mreže su mirovale, pa je uprkos nizu velikih prilika bh. reprezentativni golman Ibrahim Šehić uspio otkloniti sve opasnosti od svog gola. Istina, u nekoliko navrata pomogla mu je i stativa, no rezultat je do kraja prvog dijela ostao 0:0.
 
U nastavku, svega tri minuta su trebala gostima da dođu do vodstva, a Umut Bulut je savladao Šehića.
 
Nisu se predavali ni domaći, da bi njihove prilike bile krunisane u 63. minutu, kada je Emmanuel Culio uposlio Merta Nobrea, koji poravnava rezultat. 
 
Do kraja nije bilo promjene rezultata, pa je susret završen sa podjelom bodova.
 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.