Teletović bez nastupa

Drugi vezani poraz NY Knicksa, Netsi bolji od Clippersa

A. Haznadarević

New York Knicksi su izgubili drugi uzastopni susret u novoj sezoni NBA lige. Ovoga puta bolji od Njujorčana bili su Houston Rocketsi, koji su na krilima Jamesa Hardena (33 poena) pobijedili sa 131:103.

U pobjedničkom timu zablistao je i Chandler Parsons koji je postigao lični rekord s 31 postignutim poenaom. Jeremy Lin je ubacio svom nekadašnjem timu 13 poena, uz sedam skokova i tri asistencije. U poraženom timu s rekordom sezone u vidu 37 poena bio je najbolji Carmelo Anthony. 
 
Los Angeles Lakersi izgubili su i četvrtu ovosezonsku gostujuću utakmicu. Memphis Grizzliesi su pobijedili kalifornijsku ekipu s 98:106, a najraspoloženiji u domaćem timu bio je  Rudy Gay  s 21 poenom. Mike Conley je dodao 19, Zach Randolph 17, a Marc Gasol 14 poena. Prva zvijezda Lakersa Kobe Bryant je je ubacio 14 od ukupno 30 poena u zadnjoj četvrtini. 
 
Denver je za na svom terenu postigao treću uzastopnu pobjedu savladavši Golden State Warriorse sa 102:91. Andre Iguodala je upisao rekord sezone s 29 poena od kojih je 20 postigao u drugom poluvremenu. U dresu Warriorsa najraspoloženiji je bio David Lee s 21 poenom i deset skokova. 
 
Treba spomenuti i da u posljednjem susretu Brookly Netsa, koji su savladali LA Clipperse sa 86:76, bh. reprezentativac Mirza Teletović nije dobio priliku.
 
Rezultati ostalih utakmica:
 
Charlotte Bobcats - Atlanta Hawks 91:101 
Orlando Magic - Cleveland Cavaliers 108:104 
Boston Celtics - Oklahoma City Thunder 108:100 
Detroit Pistons - Toronto Raptors 91:90 
Indiana Pacers - San Antonio Spurs 97:104 
Phoenix Suns - New Orleans Hornets 111:108 (produžetak) 
Utah Jazz - Sacramento Kings 104:102 
Portland Trail Blazers - Minnesota Timberwolves 103:95
 
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.