Golden State slavio protiv Dnevera

Prvaci teško protiv oslabljenih Spursa

San Antonio Spursi stigli su oslabljeni na megdan prvaku. Međutim Miami je teže od očekivanog stigao do novog trijumfa. U drugom susretu večeri Golden State je savladao Dnever.

Miami Heat - San Antonio 105:100
 
Gregg Popovich odlučio je pred susret sa Heatom da odmori svoje glavne zvijezde, pa sinoć na parketu nije bilo, Parkera, Duncana, Ginobilija i Greena, još ako tu dodamo od ranije povrijeđene Jacksona i Leonarda, sve je jasno. Međutim Mamuze su skupo prodale kožu. Spursi su i bez glavnih zvijezda prvih deset minuta riješili u svoju korist, 27:22. U nastavku je Heat zaigrao bolje, ali je ekipa sa Floride na odmor otišla sa samo tri poena prednosti. 
 
Nastavak utakmice donio je opet dobru igru Spursa, a Mamuze sz u posljednjih 12 minuta ušle sa tri poena viška. Spursi su dvije minute prije kraja došli do pet poena prednosti, a još jednom spasioc Miamija je Ray Allen. Heat je slavio 105:100. Najefikasniji u redovima Miamija bio je LeBron James sa 23 poena, dok je Allen dodao 20. U redovima Spursa Neal je postigao 20 poena. 
 
Golden State - Denver 106:105
 
U drugom susretu večeri Golden State je dočekao Dnver i došao do pobjede. Odličnu utakmicu imali smo u Oaklandu. Domaćin je bolje otvorio susret i došao do prednosti, 30:25. U nastavku mnogo bolji gosti, ovaj period igre riješili su u svoju korist, 31:25 i na odmor otišli sa vodstvom, 60:51. 
 
Nije Denver posustao ni u nastavku susreta, Warriorsi su uspjeli smanjiti prednost za samo jedan poen, pa su Nuggetsi u odučujućih 12 minuta ušli sa osam poena viška. Međutim Lee i Curry nisu dozvolili poraz večeras, Warriorsi su odigrali mnogo bolje, prije svega u odbrani i slavili 106:105.
 
Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Lee sa 31 poenom, dok je Curry dodao 20. Kod gostiju 22 poena postigao je Iguodala, dok je Talijan Gallinari dodao 20. 
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.