Unai Emery

Emery preuzima Valenciu

M. Maksimović

Prema pisanju španskog sportskog dnevnika "As" trener ekipe Almerie, Unai Emery najveći je kandidat za preuzimanje Valencie po završetku ove sezone...

S obzirom da klub nedavno preuzeo novi predsjednik Agustín Morera, koji je najavio promjene, realno je očekivati smjenu na kormilu, jer Ronald Koema nije uspio posložiti redove i sve je bliže otkazu. Osim Koemana klub bi trebao napustiti i sportski direktor Miguel Angel Ruiz.

Kao prvo pojačanje spominje se vezni igrač Milana, Holanđanin Clarence Seedorf koji je nezadovoljan svojom pozicijom u redovima Milana. Seedorf je već igrao u Primeri, od 1996. do 2000. godine je nosio dres Real Madrida. Valencia holandskom veznjaku nudi ugovor na četiri godina s godišnjom platom od 3.7 miliona eura.Valencia ove sezone igra jako loše i trenutačno se nalazi na 14. mjestu sa 39 bodova, svega šest bodova više od zone ispadanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.