Bundesliga

Bez pobjednika u duelu velikana na Allianz Areni

Midhat Šljivak

Prvi susret 17. kola njemačke Bundeslige odigrali su na Allianz Areni minhenski Bayern i Borussija iz Moenchengladbacha, a na kraju je susret završen podjelom bodova 1:1.

Prvih dvadeset minuta nije donijelo apsolutno nikakva uzbuđenja, da bi gosti u 21. minuti došli u prednost. Boateng je nespretno igrao rukom u kazenom prostoru, sudija je pokazao na bijelu tačku, a Thorben Marx je precizan izvođač za vodstvo gostiju od 1:0.

Bayern je potom preuzeo terensu inicjativu. Imali su nekoliko veoma dobrih pokušaja prema golu Ter Stegena, ali se na odmor otišlo minimalnim vodstvom gostiju od 1:0.

I u nastavku Bayern nešto konkretniji tim. Do zasluženog poravnanja stigli su u 59. minuti kada Xheridan Shaqiri pogađa za 1:1. Ikao je potom Bayern u nekoliko navrata ozbiljno zaprijetio, do pobjede nisu mogli zahvaljujući Ter Stegenu, pa je do kraja ostalo 1:1.

 


szólj hozzá: Bayern München vs M'gladbach - 0-1(Marx Goal)
szólj hozzá: Bayern vs Monchengladbach 1:1 Shaqiri

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.